Зустріч з мистецтвом кіно

З 20 листопада по 10 грудня на Полтавщині проходять кінопокази XIV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.


Мандрівний міжнародний кінофестиваль про права людини Docudays UA започатковано в Україні у 2003 році. Мета фестивалю - засобами кіномистецтва привернути увагу до проблем «звичайної» людини, сприяти розвитку відкритого діалогу про права людини, утвердженню ставлення до людської гідності як до найвищої цінності.


Головна тема цьогорічного фестивалю має назву «Чотири градуси» та присвячена проблемі зміни клімату й захисту довкілля. Екологи прогнозують: до кінця сторіччя саме настільки підніметься середня температура на Землі, що спровокує природні катаклізми на планеті. Фестиваль пропонує відвідувачам стати каталізатором змін і подивитися на питання захисту довкілля з різних точок зору – не лише через кіно, а й через правопросвітницькі та правозахисні заходи, дискусії, екоакції. Фестиваль на Лубенщині презентує завідувач організаційно-методичним відділом центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика Тетяна Сафронова.


Учні 5-8 класів опорного закладу мали змогу переглянути стрічку «Альфредо» режисерів з Нідерландів Майке фон Ден Лінден та Мар’є Губе. Після перегляду стрічки відбулося обговорення фільму.


Сюжет стрічки доволі простий: 13-річний Альфредо Лоренцо має мрію: він хоче стати найсильнішим чарівником у світі. Це не така собі забаганка, адже уся його родина працює у сфері розваг. Він все життя показує фокуси і має давній артистичний рід. Тому уся родина допомагає йому втілити мрію. Аби досягти мети, він проходить довгий шлях тренувань, виступів та конкурсів фокусників. Саме життя Альфредо схоже на велике шоу, але чого це вартує – визначити своє майбутнє у такому юному віці?


«Як Альфредо справляється з тиском, напругою тренувань і життям у світлі софітів? Чому хлопчик задля досягнення мети працює по три години на день? - на ці та інші питання учні дали свої відповіді.

Поділитися:
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування