Вітаємо з перемогою в обласному конкурсі молодих літераторів!

Найсвятішим заповітом українцям сущим і їхнім нащадкам Олесь Гончар залишив у своєму романі «Собор» такі слова: «Собори душ своїх бережіть, друзі!»


Собори душ у контексті твору – це боротьба за духовність, людяність, повноту та гармонію буття. Бо бездуховність – це тривожний симптом, який веде до аморальності та злочинів, війни… Звідси всі нещастя.


З квітня по вересень 2023 року проводився обласний конкурс серед молодих літераторів Полтавщини «Собори душ своїх бережіть». Bідповідно до наказу Департаменту культури і туризму Полтавської обласної військової адміністрації було обрано такий тематичний напрямок: «Моя країна – Україна, а що для тебе ці слова?». На ІІ етап конкурсу представили 31 роботу літераторів з усіх куточків нашої славної Полтавщини, які є читачами публічних бібліотек. А наприкінці жовтня було підбито підсумки творчих змагань юних письменників.


У номінації «Поезія» переміг Даніїл Кіріченко, учень 10 класу ОЗ «Засульський ліцей ЛМР», учасник літературної студії «НІМБ» (керівник Наталія Колісніченко), користувач Публічної бібліотеки ім. В. Малика Лубенської міської ради. Його нагороджено дипломом І ступеня та пам’ятним подарунком. Патріотичні рядки віршів не залишили байдужими читачів, бо вони щирі і справжні, сповнені віри в Перемогу!


Вітаємо Даніїла з новим творчим досягненням та бажаємо підкорити ще багато літературних вершин!

Поділитися:
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування