Вчимося розуміти братів наших менших

Люди мріють встановити контакт з позаземними цивілізаціями, знімають про це фільми та пишуть книжки. Але зовсім поряд живуть ті істоти, світ яких повністю відрізняється від нашого — тварини. Саме ставлення до них часто стає мірилом людяності у найрізноманітніших ситуаціях. Щоб не залишатися байдужим, потрібно якнайбільше знати про наших сусідів на планеті Земля.


Саме цій меті підпорядкований курс для учнів 5-9 класів «Світ очима тварин», що проходив у межах Всеукраїнських профільних шкіл Малої академії наук України. До нього долучилися юні природолюби Засульського ліцею: Ясько Єлизавета, Кривенко Анна, Бігун Аліна (7-Б клас), В’юницька Марія та Самар Анастасія (7-А клас), Грицун Софія і Бойко Олександр (6-Б клас). Протягом чотирьох тижнів занять школярі наполегливо шукали відповіді на різноманітні питання:


- Як досліджують поведінку тварин?


- Чи можемо ми дізнатися, про що вони думають?


- Чи відчувають тварини провину?...


Зацікавила учнів та надихнула їх на глибше пізнання таємниць природи вчителька біології Ганна Сіряченко.


Після успішного завершення курсу «Світ очима тварин» юні дослідники отримали сертифікати. Переконані, що це тільки перші кроки ліцеїстів на шляху наукового осмислення фауни нашої планети. Попереду так багато незвіданого!

Поділитися:
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування