Участь у пленарному засіданні ХХІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції імені Віктора Ужченка

Учителька української мови і літератури Засульського ліцею Наталія Колісніченко взяла участь у пленарному засіданні ХХІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції імені Віктора Ужченка «ОБРАЗНЕ СЛОВО ЛУГАНЩИНИ», присвяченої 160-річчю від дня народження Бориса Грінченка, що відбулася в Державному закладі «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка».


Робота конференції була побудована за такими напрямами:


1. Українське слово у філологічних розвідках.


2. Українська лексикографія та фразеографія в персоналіях.


3. Мовна картина світу сучасного українця – творця своєї нації.


4. Лінгвокраєзнавчі й літературні студії.


5. Образне слово в сучасній мовно-літературній освіті.


6. Поетична сторінка: дивосвіт художнього слова.


Науковці, педагогічні працівники, студенти з різних куточків України представили доповіді, які нині є дуже актуальними, адже українське слово в умовах повномасштабної війни перетворюється на потужну зброю для боротьби за свою ідентичність та право на існування як нації.


Своїй статті Наталія Михайлівна дала надзвичайно глибоку поетичну назву: «ЛЮДИНА НІБИТО НЕ ЛІТАЄ…А КРИЛА МАЄ» (з досвіду роботи літературної студії «НІМБ» ОЗ Засульський ліцей ЛМР).Учителька поділилася секретами формування та розвитку творчих здібностей учнів, виховання їх справжніми українцями, залюбленими в рідну культуру.


Матеріали конференції увійдуть до збірника наукових праць.


Вітаємо талановиту колегу з успішною участю в такому цікавому, важливому та знаковому заході, який подарував можливість взаємозбагачення та неймовірне відчуття єдності філологів незламної країни.

Поділитися:
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування