Тиждень безпеки дорожнього руху в ліцеї

У період з 17 по 21 травня в рамках Тижня безпеки дорожнього руху в Опорному закладі «Засульський ліцей ЛМР» було проведено ряд виховних заходів для повторення та закріплення школярами знань і навичок безпечної поведінки на шляхах.


Учні 4-Б класу розповідали правила, яких повинні дотримуватися, створили малюнки на тему безпечної поведінки на вулиці.


Учні 2-Б класу провели змістовну і цікаву годину спілкування « Ми – за безпеку дорожнього руху». Діти виготовили лепбук «Правила дорожнього руху», ознайомились з різними видами транспорту, складали пазли «Види траспорту», вивчали дорожні знаки. До школярів завітав чарівний кубик правил вуличного руху.


А 21 травня у рамках єдиного національного уроку ,,Будь помітним на дорозі" у 2-А класі пройшов виховний захід ,, Безпека на дорозі - безпека життя'', на якому учні під час перегляду мультфільму на цю тему повторили правила дорожнього руху, відгадували загадки, кросворд та вікторину. Підсумком заняття стало створення лепбука ,,Правила дорожнього руху''.


У 1 -А класі було проведено урок на тему "Будь уважним на дорозі", де діти під час гри "Попередь. Заборони" пригадали знаки вуличного руху, правила поводження на дорозі. Також першокласники переглянули мультфільм "Абетка безпеки на дорозі.Уроки тітоньки Сови" та розфарбовували тематичні малюнки.


Учні 5-А класу закріпили знання про дорожні знаки, згадували, які знаки зустрічаються на шляху від свого дому до школи, підбирали відповідні знаки вуличного руху до ситуаційних малюнків. Школярі більше дізналися про носіння світлообертальних елементів на одязі в темну пору доби.


А учні 7-Б класу разом із класним керівником Степаненко О.М. змагалися, хто краще знає правила дорожнього руху. Перемогла команда «Листочки» (командир Сало Влад). Всі учасники вікторини отримали солодкі подарунки.


Старшокласники підсумували, що кожна людина на дорозі є учасником вуличного руху. Вони повторили правила безпечної поведінки пішоходів, пасажирів, велосипедистів, мотоциклістів. Класний керівник Булах Т. Ю. наголосила на відповідальності кожного за власну безпеку на дорозі.


Виховання в школярів відповідального ставлення до свого життя та здоров’я під час перебування на вулиці, у громадському транспорті – одне з найважливіших завдань сімї та школи. І ця робота в Засульському ліцеї ніколи не залишається поза увагою.

Поділитися:
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування