Сумні роковини страшних боїв під Дебальцевим

Чорні кроки білої зими… Сумні роковини страшних боїв під Дебальцевим, що тривали з 25 січня до 18 лютого 2015 року. Минуло вже 6 років, а пекучі рани війни болять. Про них маємо пам’ятати, гідно вшановуючи подвиг військовослужбовців – учасників бойових дій в районі Дебальцевського плацдарму.


У ці лютневі дні в 10 класі ОЗ «Засульський ліцей ЛМР» відбувся урок мужності. Учні переглянули документальний фільм «Дебальцеве» та згадували відважних лубенців, які полягли захищаючи територіальну цілісність держави.


Під час покладання квітів до меморіальної дошки загиблого односельчанина Дмитренка Віктора присутні скорботно схилили голови та вшанували героїв хвилиною мовчання.


На урок мужності завітав Євгеній Ігорович Савлук, старшина Лубенського РТЦК та СП старший інструктор відділення рекрутингу та комплектування, учасник АТО. Він поділився спогадами про страшну війну, яка на жаль, ще не стала історією. Під наглядом військового учні вчилися розбирати та складати навчальну зброю, вивчали її будову та принцип дії.


Такі заходи необхідні, аби молоді українці усвідомлювати, що можливість мирно жити, спокійно навчатися дається дорогою ціною життів мужніх воїнів-захисників.

Поділитися:
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування