STEM - співтворчість учнів та педагогів

Сучасний учитель постійно працює над удосконаленням професійних умінь та навичок і готується до свого найкращого уроку все життя. Це непростий шлях пошуків, експериментів, перемог і подолання труднощів. А успішним він буде тільки тоді, коли справжніми однодумцями та помічниками педагога стають його учні. Такий приклад творчої співпраці продемонстрували учителька математики Деркач Лариса Станіславівна, учитель фізики Деркач Сергій Володимирович та учні 8 класу ліцею під час проведення STEM – заняття «Розв’язання прикладних задач шляхом складання раціональних рівнянь», яке пройшло у формі уроку-подорожі на Хортицю. Школярі виступили в ролі співавторів творчих ідей педагогів, адже за допомогою сучасних технологій та програм для навчання було вивчено думку вихованців щодо теми заняття, вибору дисциплін для інтеграції пі час уроку.


Урок – подорож на Хортицю поєднав у собі знання з математики, фізики, біології, англійської мови, інформатики, географії, історії. Він пройшов із використанням різноманітних цифрових ресурсів, зокрема дошки МINDMEISTER, інтерактивного плаката ТHINGLINK, презентації СANVA, сервісу для ігор QUIZIZZ, GOOGLE таблиць та форм. Школярі не тільки змогли більше дізнатися про історію колиски українського козацтва, рослинний та тваринний світ острова, особливості його ландшафту, але й розв’язали багато цікавих задач.


Особливе захоплення в учнівства викликали фізичні досліди, які демонстрували процес шлюзування за допомогою створеної власними руками моделі та конструктора LEGO EDUCATION SPIKE PRIME , а також виготовлення паперового кораблика. Урок став гендерочутливим, бо восьмикласники дослідили, чи були на Запорозькій Січі жінки. А ще школярі вчилися об’єктивно оцінювати свою роботу та роботу товаришів.


Нові ідеї для своїх занять творчі педагоги Деркач Л.С. та Деркач С.В. знаходять у реальних життєвих речах, що нас оточують, а ще натхнення їм додає навчання в програмі «STEM-майстерня», яке, за словами вчителів, розвиває професійну компетентність, цифрову грамотність, комунікаційні та презентаційні навички. STEM - заняття для присутніх колег та адміністрації ліцею стало джерелом цікавих ідей та пошуку шляхів удосконалення освітнього процесу.

Поділитися:
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування