Радіодиктант національної єдності

У День української писемності та мови, 9 листопада, всі охочі вже всімнадцяте мали нагоду написати радіодиктант національної єдності. Цього року диктант називався «Наші пісні». Його текст підготував і прочитав доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, теле- і радіоведучий Олександр Авраменко.


Сімнадцятий Всеукраїнський радіодиктант національної єдності цього року, крім України, писали в Латвії, Литві, Португалії, Словаччині, Румунії, Казахстані, Китаї, Аргентині, США та Канаді. Організатори події – Українське радіо – запросили до написання радіодиктанту посольства України за кордоном, іноземні дипломатичні представництва в Україні та міжнародні культурні інституції. Загалом було надіслано 35 запрошень.


Наріжним каменем споконвічної боротьби українського народу за право мати свою державу з усіма атрибутами завжди була мова − один із ключових маркерів суверенності. Організатори проекту запрошували усіх охочих створити осередок власного диктанту, адже мета акції − не перевірка на грамотність, а єднання.


«Нас багато, ми різні, але нас об’єднує спільна мета», – під таким гаслом півтори сотні охочих написали диктант Національної єдності у Червоному корпусі Київського національного університету імені Тараса Шевченка. До флешмобу долучилися як студенти і школярі, так і відомі українські митці та політики, військовослужбовці та правоохоронці. Вперше радіодиктант цього року писали й учні 9 – 11 класів нашої гімназії.

Поділитися:
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування