Подорож океаном рідної мови

Рідна мова - то твій голос, твоє серце, твої почуття...Наша мова - українська, одна з найбагатших і наймилозвучніших мов світу. 21 лютого відзначають Міжнародний день рідної мови, наголошуючи на тому, як важливо зберігати слово, успадковане від матері, виплекане письменниками та героями-патріотами, борцями за незалежність.


Але ми вирішили не заглиблюватися у тяжкий і тернистий шлях рідного слова в історичному просторі, а наблизити його до непосидючого, кмітливого, дотепного покоління юних козачат. Оригінально відзначили Міжнародний день рідної мови учні 5-Акласу ОЗ "Засульський ліцей". Сонячної лютневої днини подорожували океаном рідної мови! Мандруючи просторами нашої солов'їної, п'ятикласники розгадувал иребуси, шифрування, пригадали прислів'я, пісні. Невимушено й весело видобували з пам'яті знання з таких розділів мовознавства, як лексикологія, фразеологія, фонетика, графіка, орфографія, морфологія, синтаксис...


Виявилося, що це дуже цікаво й азартно! Всі діти були активними! Справжнісінькі мореплавці- мовознавці! Але все ж кращі були визначені. За кількістю балів перемогла команда М. В'юницької. Індивідуально найбільшу кількість балів (аж 35!) набрав Р.Красніков, який був нагороджений почесною грамотою як кращий мовознавець. Усі інші учасники вікторини отримали оцінки та невеличкі сувеніри на згадку - закладки-розмальовки з цитатами про користь читання!

Поділитися:
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування