Перший внутрішній фестиваль FIRST LEGO League Challeпge

Зрозуміло, що для того, щоб виграти Міжнародний грант, треба докласти чимало зусиль. Але… Що робити далі?


Як долучитися до FIRST LEGO League? З чого розпочати?


Все максимально просто, головне - мати бажання досліджувати, конструювати та дивувати.


І таке бажання виявила чимала кількість учнів нашого ліцею. І саме поява навчальних наборів від LEGO Education SPIKE Prime надихнула дітей вивчати STEM – науку, технологію, інженерію, програмування та математику, долучатись до вирішення актуальних світових питань за допомогою конструктора LEGO Education, а також конструювати роботів LEGO SPIKE PRIME та програмувати їх для виконання місій на спеціальному полі з LEGO-моделями та перешкодами.


5 команд, учнів 7-9 класів, брали участь у внутрішньому фестивалі FIRST LEGO League Challenge сезону 2019-2020 року, темою якого є CITY SHAPER – формуй місто. Присвячена вона дослідженню та вирішенню проблем зростаючих мегаполісів і розбудови розумної, зручної та доступної інфраструктури для мешканців міст і сіл.


Команди «Темні рейнджери», «Архітектори майбутнього», «Імпульс», «Будівельники майбутнього», «Lightning» презентувати свої інноваційні проекти, які пропонували втілити на території села Засулля. Побудова басейну на місці занедбаного гуртожитку, сучасний розважальний центр замість напівзруйнованого кафе "Галушечна", літній кінотеатр у центрі села, побудова сміттєпереробного заводу- і це далеко не повний перелік того, на що акцентували увагу наші учасники. Хочеться, щоб їхні ідеї почула влада.


Кульмінацією нашого фестивалю стало ЗМАГАННЯ РОБОТІВ, де кожна команда виконувала певні місії і демонструвала здатність працювати разом, відповідно Основним цінностям FIRST LEGO League та головному гаслу ліги "Ми змагаємося з проблемою, а не один з одним!"


І це нам вдалося, адже ми:


1. застосовували креативність та наполегливість у вирішенні проблем,


2. освоїли нові навички та ідеї,


3. стали сильніші, адже працювали разом,


4. насолоджувались тим, що робили!


Сподіваємось, що наші ідеї будуть використані, і ми змінимо світ на краще. Тож створили своєрідний гімн наших лего фестивалей. Ми змінимо світ, ми зможемо це зробити.


У цьому сезоні перемогу отримали:


в номінації "Кращий інноваційний постер"- команда "Імпульс"( 8-Б клас);


в номінації "Кращий інноваційний проект"- команда "Lightning» ( 7 клас);


в номінації "Краща командна модель"- команда "Будівельники майбутнього" ( 8-А клас);


в номінації " Кращі в грі Роботів"- команда "Архітектори майбутнього" ( 9-Б клас);


в номінації "Перемога у фестивалі"- команда "Темні рейнджери " ( 9-А клас)


Всі учасники отримали сертифікати ліги, їхні фірмові медалі, море позитивних вражень і неймовірне бажання до старту наступного сезону FIRST GAME CHANGERS.

Поділитися:
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування