Нова українська школа: простір здоров’я

«Освіта і здоров’я взаємопов’язані. Здорові діти мають кращі шанси здобути добру освіту, а добра освіта сприяє збереженню здоров’я»,-це рядки із публікації, підготовленої в рамках українсько-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».


Дійсно, здоров’я дитини - найбільша турбота як родини, так і колективу освітнього закладу, де вона здобуває знання. Про важливість збереження і зміцнення здоров’я наймолодших громадян нашої держави йдеться в Національній стратегії розбудови безпечного та здорового середовища в новій українській школі, схваленій Указом Президента України. Цій меті підпорядкований інноваційний освітній українсько-швейцарський проєкт за темою «Модель здорової школи», що реалізується в п’яти областях України, до переліку яких входить і наша область. До числа двадцяти освітніх закладів Полтавщини та трьох із Лубенщини, які працюватимуть над утіленням моделі здоровової школи, долучився і Засульський ліцей.


30 жовтня в Полтавському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулася зустріч педагогів із координатором українсько-швейцарського проєкту Іриною Скорбун та координатором освітньої складової проєкту «Діємо для здоров’я», методистом ПОІППО Іриною Козак. Нас чекає нелегка, але цікава та відповідальна робота за напрямками: освітній простір, залучення сім’ї та громади, освіта в галузі здоров’я та безпеки, фізична культура та рухова активність, здорове харчування, медична служба, підготовка і здоров’я вчителів, психологічна служба.


Створення в освітньому закладі простору здоров’я залежить від співпраці освітян, медичних працівників, дітей, батьків, громади. Разом ми зможемо вибудувати в нашому ліцеї безпечне і дружнє до дитини середовище.

Поділитися:
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування