Математика – наука молодих

Інакше й не може бути. Заняття математикою – це така гімнастика розуму, для якої потрібна вся гнучкість і вся витривалість молодості.


Цю думку яскраво доводить десятикласник Засульського ліцею Роман Деркач, який протягом грудня досягнув успіху у двох математичних конкурсах.


Перший з них – Обласний дистанційний конкурс з математики. У ньому брали участь учні 7 – 10 класів закладів загальної середньої освіти, вихованці закладів позашкільної освіти (всього – 195 учасників). Конкурс проводився з метою виявлення, розвитку та підтримки учнівської молоді, що цікавиться поглибленим вивченням математики. При підведенні підсумків журі враховувало обґрунтованість міркувань, повноту розв’язків та їх оригінальність.


Серед 74 десятикласників з усіх куточків нашої області Роман зумів отримати перемогу.


Наступним випробуванням стала Конференція-олімпіада геометричної творчості імені В. А. Ясінського для учнів та вчителів математики, що проводилася на базі Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського для вшанування світлої пам’яті визнаного в нашій країні і за її межами «композитора» математичних задач, стрижнем таланту якого була геометрія.


Мета проведення конкурсу - виявлення здібних до навчання геометрії школярів, залучення їх до дослідницької діяльності, прищеплення навичок науково-пошукової роботи та стимулювання творчого самовдосконалення учнівської молоді.


На Олімпіаду - конкурс цього року було подано 23 творчі роботи юних математиків з різних областей України. Роман виборов перемогу у заочному етапі змагання юних знавців геометрії.


Звичайно ж, усі здобутки ліцеїста стали можливими завдяки підтримці наукового керівника, вчительки математики Деркач Лариси Станіславівни. Щиро вітаємо працьовиту, творчу математичну родину з отриманими відзнаками! Нехай цариця наук подарує ще багато нових відкриттів, цікавих ідей та успіхів!








Поділитися:
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування