Лесина провесінь у ліцеї

Останні зимові дні в Засульському ліцеї осяяні промінням таланту однієї із найвидатніших жінок за всю історію України, геніальної доньки волелюбного народу, письменниці, поетеси, драматурга, культурної діячки - Лесі Українки, адже виповнилося 150 років із дня її народження. Не випадково зірка таланту Доньки Прометея яскраво запалала на культурному небосхилі саме в час пробудження природи, наче символізуючи нескореність духу українського народу, прагнення до світла свободи, утвердження європейського шляху нашої нації.


Жоден класний колектив ліцею не залишився осторонь цієї події. Разом із класоводами та вчителями літератури школярі склали віночок шани Лесі Українці, провели літературно-мистецькі години спілкування, квести, присвячені авторці. Особливими частими гостями в ці дні учні були в бібліотеці освітнього закладу, де в оточенні неповторної аури мудрих книг розкривали для себе сторінки життя та творчості талановитої доньки українського народу. Школярі переглянули багато цікавих матеріалів про письменницю, брали участь у вікторинах та конкурсах, присвячених поетесі. У фойє ліцею демонструвався документальний фільм про геніальну українку, оформлено експозицію про неї.


Уже традиційною стала участь талановитих школярів у Всеукраїнському (Всекримському) конкурсі учнівської та студентської творчості «Змагаймося за нове життя!», присвяченому Лесі Українці. Бажаємо Бібік Катерині, Лук’яненко Валерії та Ціпенко Вікторії перемоги!


Кожному з нас особистість Лесі подає приклад, якими освіченими, інтелектуально багатими, сповненими патріотичних ідей на європейському шляху вибору нашої країни мають бути українці.


Дороговказом залишаються мудрі слова талановитої поетеси, звернені до земляків:


Берімось краще до роботи,


Змагаймось за нове життя!

Поділитися:
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування