Історичний батл

Сучасні дослідники вважають, що вивчення того чи іншого шкільного предметуу формі дискусійного обговорення, бліцу, змагання, дебатів дає більш ефективні результати. Діти навчаються не тільки систематизовувати знання, а й відтворювати їх як у письмовій, так і в усній формі. Тож учні ОЗ «Засульська ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» теж вирішили спробувати провести історичний батл серед 8-их класів.

Захід складався із декількох етапів, які оцінювали журі. Класи розділилися на дві команди : «Богданові діти» і «Січовики» та розповіли чому обрали саме таку назву. Із перших хвилин всі глядачі наче занурилися в історичну епоху того часу. Учасники мали змогу відтворити свої знання, даючи відповіді на тести та вгадуючи історичних діячів, портрети яких були представлені. На сцені весь час тривало напруження: учасники обговорювали, сперечалися, боролися за кожний бал, який наближав їх до такої жаданої перемоги! Важливою також була креативна «домашня» частина. Команди підготували відтворення справжньої історичної події. Національні костюми, історичні документи, досконало відточені промови –всі занурились в епоху козацтва.
Глядачі також приймали активну участь. Не тільки фантазували разом із ведучими про те, що б писав Богдан Хмельницький або Петро Конашевич-Сагайдачний у своєму твіттері, якби жили у 21 столітті, а ще й допомагали командам! Учні у залі вгадували загадки і дарували свої бали командам. Не оминули ми і танців! Учні 5-ого та 6-ого класів радо вітали учасників як і національним, так і сучасним танками. Цим було показано зв’язок між нашою історією та сьогоденням.


В кінці батлу директор школи Анатолій Олексійович, він же і голова журі, оголосив результати та нагородив грамотами! Діти ще довго перебували під враженням та ділилися позитивними відгуками. Тому як і адміністрація школи, так і всі учні вирішили не зупинятися і модернізувати в ногу із часом процес навчання у гімназії.


Ткаченко Тетяна, учениця 10-Б класу

Поділитися:
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування