Формуємо академічну доброчесність

Часто можна почути питання: чому так важливо дотримуватися академічної доброчесності? У першу чергу, щоб довіряти фахівцям, до яких звертаємося. І це стосується будь-якої сфери людського життя.

У шкільному середовищі питання дотримання принципів академічної доброчесності важливе для всіх учасників освітнього процесу. Свій початок формування доброчесної поведінки бере із родини. Школа є надійним союзником батьків у цій відповідальній справі.

Саме під гаслом поваги до правди і справедливості пройшла декада академічної доброчесності в Засульському ліцеї. До її проведення долучилися як педагоги, так і школярі всіх вікових груп. Учні молодших класів переглянули мультфільми та відео "Правдива історія про доброчесність", прочитали та обговорили оповідання, отриману інформацію закріпили під час роботи в групах та в парах, створення проєктів. Педагоги підготували для школярів інформаційні буклети, інші цікаві матеріали щодо дотримання академічної доброчесності здобувачами освіти.

У базовій та старшій школі класними керівниками проведено години спілкування, ділові ігри, майстерки, під час яких ішлося про дотримання правил академічної доброчесності, види порушень та відповідальність за них, а вчителі- предметники разом з учнями з’ясували, у чому полягає дотримання академічної доброчесності під час опанування навчальними дисциплінами. І це стосується не лише мови чи математики…

Важливо, щоб усі учасники освітнього процесу усвідомили, що успішне навчання базується на чесності, довірі, мужності, повазі, відповідальності та справедливості. Цей шлях не буде простим і легким, але він обов’язково приведе до омріяного успіху.

Поділитися:
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування