Екскурсія в Полтаву

3.11.2017 року учні 7 класу разом з класним керівником – Булах Тетяною Юріївною та вчителем української мови і літератури Переяслівською Оленою Юріївною відвідали духовну столицю України – Полтаву. Виїжджали з Засулля сповнені радості і позитивних емоцій. Дорога була не довгою і ми не встигли втомитися.


На нас чекала екскурсія в музей дальньої авіації — унікальний авіаційний музей просто неба в Полтаві. Відкритий у 2007 році, заклад є філією Полтавського музею авіації та космонавтики імені Ю. Кондратюка. Ми побували в кабіні літаків, спробували себе в ролі пілотів та штурманів.


Після цього учні побували в музеї-садибі Івана Котляревського. У цій садибі в самісінькому центрі Полтави народився основоположник сучасної української мови – Іван Котляревський. Тут він прожив усе своє життя. Створив славнозвісну «Енеїда», п’єси «Наталка Полтавка» та «Москаль-чарівник». Нам показали його помешкання, розповіли про життя письменника.


Далі діти відправилися в «Планету Цукерню». Ми поринули в казку, нас оточували цукерки, тістечка, пироги, мармелад, різні карамельки. На майстер-класі від карамелє діти побачили процес виготовлення карамельки. А після цього самі спробували робити вже шоколадні цукерки. Після того, як солодощі були зроблені разом з майстром пили чай і робили пам’ятні фото. Кожен придбав солодкий подарунок для рідних, і перемістилися в McDonalds, де за смачними гамбургерами обмінювалися враженнями від екскурсії і переглядали фото.


І от уже екскурсія завершується. По-переду дорога додому, веселі співи в автобусі, смішні історії. До Засулля доїхали швидко, батьки зустріли кожного учня.


Полтава подарувала незабутні враження, багато знать і нової інформації.


Кравченко Богдан учень 7 класу

Поділитися:
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування