День цивільного захисту

Безпека дітей - пріоритет діяльності кожного освітнього закладу. Особливо важливим у наш час є навчання школярів правилам поведінки в разі знаходження небезпечних предметів, які можуть загрожувати життю та здоровʼю учнів та опанування навичками надання домедичної допомоги у випадку отримання травм.

15 травня в ОЗ «Засульський ліцей ЛМР» пройшов день цивільного захисту. Провідним спеціалістом Лубенського РУ ГУ ДСНС України в Полтавській області Віктором Соколовським із школярами проведено бесіду "Мінна безпека". Здобувачі освіти дізналися, як відрізняти вибухонебезпечні предмети, де їх можуть приховувати, які знаки попереджають про них та яких правил безпечної поведінки потрібно дотримуватися у разі виявлення мін чи боєприпасів.

Студентки групи Ф-31 Лубенського медичного фахового коледжу, які опановують лікувальну справу: Шуба Дар’я, Гаврик Діана, Нікітченко Анна - під керівництвом викладача Веремійчика Тараса Анатолійович доступно розповіли та провели практичне заняття з домедичної допомоги. Учні повправлялися в накладанні турнікетів, спробували реанімувати «постраждалих».

Учитель захисту України Шевченко Сергій організував естафети з подоланням смуги перешкод для учнів 10-11 класів. Старшокласники повторили, які предмети та речі повинні бути в «тривожній валізці» та як правильно її скласти.

Учасники освітнього процесу провели відпрацювання алгоритму дій під час сигналу «Повітряної тривоги».

Дякуємо поліцейському офіцеру громади, капітану поліції Руслану Самозвону та дільничному офіцеру сектору відділу превенції Лубенської РВП старшому лейтенанту поліції Володимиру Семенюті за допомогу в організації та проведенні заходу.

Поділитися:
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування