21 лютого – Міжнародний день рідної мови

У всьому світі цей день відзначається за ініціативою ЮНЕСКО з 2000 року. Необхідність його запровадження викликана увагою до мовного розмаїття світу, серед якого є близько шести тисяч мов, що перебувають на межі зникнення. Звичайно ж, до цього числа не належить українська мова, але вона потребує нашої уваги і підтримки не тільки як державна мова України, а як рідна материнська мова нашого народу – одна з наймелодійніших, найспівучіших, найбагатших у світі.


У цьому мали можливість переконатися п’ятикласники опорного закладу, які зібралися на «Мовний марафон». Із уст школярів пролунали поетичні рядки про рідну мову, розвеселили всіх гуморески Павла Глазового про деяких українців, що не хочуть знати свою мову, які майстерно виконали п’ятикласники. Дві команди учасників - «Веселка» і «Соняшник» - змагалися у вмінні розгадувати ребуси, знанні фразеологізмів та мовних законів. Честь команд відчайдушно захищали капітани. Надзвичайно активними були вболівальники, які також мали можливість проявити свої знання і кмітливість.


У проведенні «Мовного марафону» вчителям допомагали старшокласники. Хоча змагання закінчилося перемогою команди «Веселка», яка на один бал зуміла випередити свої суперників, але переможених на святі рідної мови не було, тому що школярі ще раз пересвідчилися, що доля подарувала їм справжній скарб - солов’їну, барвінкову рідну українську мову.

Поділитися:
Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування