Запали свічку пам’яті

Щороку у четверту суботу листопада Україна і світ вшановують пам'ять жертв Голодомору 1932–1933 років. Цьогоріч – це 27 листопада. У фокусі інформаційної кампанії до 88-х роковин Голодомору – діти, як найвразливіша категорія жертв сталінського геноциду. Половина загиблих внаслідок Голодомору – діти та підлітки. Геноцид 1932–1933 років забрав життя орієнтовно 1,5 мільйона дітей віком до 10 років.


Сьогодні години спілкування в класах були присвячені саме темі Голодомору. Страшні муки, біль, страждання… Їх неможливо описати словами. Але учні повинні знати про цю трагічну сторінку історії. У цьому переконані класні керівники Л.Вербецька та В.Левченко, які презентували п’ятикласникам фото тих часів.


В історико-краєзнавчому музеї «Історія Посульського краю» (кер. А.Савенков) була проведена екскурсія для учнів 8-х класів. Учениці 8-А класу Анастасія Рак та Марія Шелемба вперше виступили в ролі екскурсоводів. Вони розповіли про трагедію не тільки з архівних матеріалів, відомих фактів, а й з спогадів односельців. Діти хвилиною мовчання вшанували жертв страшної трагедії, запалили свічку пам’яті, яку перенесуть у домівки і запалять о 16.00.

Поділитися:
Accessibility menu
Contrast settings
Rozmiar czcionki
Letter spacing
Line height
Obrazki
Font
Reset the settings