Тиждень безпечного Інтернету

День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) цього року у світі відзначається 8 лютого 2022 року під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.


Важливість питання безпечного Інтернету зумовлена тим, що сучасна людина не уявляє свого життя без глобальної мережі, оскільки та дає багато інформації й можливостей. Молоде покоління - діти та підлітки - не усвідомлюють, що може чекати на них у віртуальному просторі. Значимість проблеми безпечного Інтернету потребує постійної уваги з боку школи та батьків.


Тож з метою підвищення інформаційної компетентності учасників освітнього процесу, створення сприятливих умов для підготовки молодого покоління до життєдіяльності в інформаційному суспільстві, забезпечення захисту дитини від шкідливих інформаційних впливів, акцентування уваги на важливості безпечної поведінки у Всесвітній мережі, в ліцеї було організовано проведення Тижня безпечного Інтернету. Вчителі інформатики Віталій Вербецький і Тамара Бабенко з учнями 3-11 класів провели online-уроки, на яких розглянули правила безпечної роботи в Інтернеті, виконали інтерактивні вправи з використанням життєвих ситуацій, вчилися передбачати ризики та прогнозувати наслідки, переглядали відеоролики та мультфільми. А ще долучилися до Всеукраїнського флешмобу «Разом для кращого Інтернету». І хоч зараз триває дистанційне навчання, учні з педагогами вкотре згадали про поняття «плагіат», «академічна доброчесність», «авторське право». Діти з цікавістю виконували завдання з моделювання ситуацій, створення коміксів. Емоційним був перегляд ролика з обговоренням «Протидія кібербулінгу або лайфхак, як користуватись Інтернетом безпечно».

Поділитися:
Accessibility menu
Contrast settings
Rozmiar czcionki
Letter spacing
Line height
Obrazki
Font
Reset the settings