Творчі успіхи ліцеїстів-данина любові до Батьківщини, безмежної вдячності її захисникам

Розпочинаючи війну, Росія хотіла позбавити нашу країну державності, а українців - віковічного прагнення до свободи. Нападники руйнують усе, що є невід’ємною частиною життя кожної людини в цивілізованому світі: дитячі садочки, школи, лікарні, - але їм ніколи не вдасться знищити в серцях людей віковічного прагнення до свободи, духу боротьби і перемоги, що зароджуються ще в дитячі роки. Підтвердженням цього є творчі здобутки юних ліцеїстів, отримані вже після початку воєнної агресії.


Приємна звістка надійшла із столиці нашої країни. Учениця 8 класу Караулова Софія виборола перше місце у Всеукраїнському літературно-мистецькому конкурсі «Стежками Каменяра», організованому Міжнародним фондом Івана Франка. Із 2665 учасників переможцями в трьох номінаціях і трьох вікових категоріях стали всього 27 учнів. Пишаємося, що серед них і наша Софійка.


Уже традиційно багатою на успіхи стала цьогорічна весна для учениці 10 класу Бібік Катерини. Вона посіла перше місце в номінації «Твір» у всеукраїнському етапі фестивлю-конкурсу «Змагаймось за нове життя», а 26 травня стала переможницею обласного конкурсу «Відлуння заповітів земляків», присвяченого 300-річчю з дня народження Григорія Сковороди. Грошові премії Катя та інші переможці цього творчого змагання вирішили передати на допомогу Збройним силам України.


У власних роботах юні авторки розкривали теми любові до батьківщини, свободи як найвищої цінності. Допомогла їм тонко передати свої думки й почуття наставниця, учителька української мови і літератури Колісніченко Наталія Михайлівна.


Не поступаються талановитим засульським лірикам і юні винахідники ліцею. Так учень 8 класу Деркач Роман посів перше місце в обласному конкурсі з робототехніки, який проводився Полтавським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді. Його робота «Робот-помічник: доставка гуманітарних вантажів в умовах війни» була визнана найкращою і є особливо актуальною зараз. Працював над реалізацією свого задуму Рома у дружному родинному тандемі із керівником гуртка робототехніки Деркачем Сергієм Володимировичем. Увесь колектив освітнього закладу бажає авторам якнайшвидшого втілення розробки в життя.


Ми щиро вітаємо талановитих учнів та їх наставників із заслуженими й такими вагомими успіхами. Ваші здобутки – передвісники нашої великої перемоги над ворогом. Вони доводять, що український народ не можна здолати, бо ми згуртовані й уміємо боротися та долати труднощі.

Поділитися:
Accessibility menu
Contrast settings
Rozmiar czcionki
Letter spacing
Line height
Obrazki
Font
Reset the settings