STEM -ДЕНЬ У ЗАСУЛЬСЬКОМУ ЛІЦЕЇ

Абревіатура STEM розшифровується як Science (Наука), Technology (Технології), Engineering (Інженерія) та Mathematics (Математика). Саме ці напрями лежать в основі даної методики освіти. При цьому ці дисципліни вивчаються не окремо, як ми звикли, а у комплексі. Велике значення відіграє практичне застосування отриманих знань. Дитина не просто знайомиться з новими напрямами розвитку точних наук та інженерії, а вчиться реалізовувати вивчене на практиці.


Уперше в стінах Засульського ліцею був проведений STEM-день. Його організували та майстерно втілили задумане в реальність заступник директора із навчально-виховної роботи, учитель математики Мішкова Т.А. разом із колегами- Деркачем С.В., учителем фізики, та Деркач Л.С., учителем математики. Допомагали педагогам учні 10-11 класів, які об’єдналися в дружні команди STEM-молоді і стали інструкторами для молодших ліцеїсів. Простір у вестибюлі опорного закладу було поділено три зони, а саме: "LEGO- FEST", " STEM-лабораторія математична" та "STEM-лабораторія інформаційно-технологічна".


Зокрема, в "LEGO- FEST" були представлені вироби з лего- констуктора на різну тематику: космічну, спортивну, мультиплікаційну, які виготовили учні школи. Та найбільше захоплення викликало в ліцеїстів змагання лего-ботів, а також проходження лего-лабіринтів. У локації " STEM-лабораторія математична" був проведений сірниковий турнір, змагання спідкуберів, майстер-клас із виготовлення пірамід, а також змагання із побудови найвищої вежі. "STEM-лабораторія інформаційно-технологічна" пропонувала учням виготовити 3-D листівки, взяти участь у інтелектуальному турнірі, використовуючи QR - коди.


Протягом усього дня хол ліцею був сповнений посмішками від захоплення, енергії, завзяття дитячих душ. І це найголовніше, що учні були в захваті. А ще вони вчилися бути самостійними, приймати власні рішення та брати за них відповідальність. То ж ми говоримо: " До побачення, STEM-день!"- а разом з тим і : " Добрий день, STEM-тиждень!" - у наступному навчальному році.

Поділитися:
Accessibility menu
Contrast settings
Rozmiar czcionki
Letter spacing
Line height
Obrazki
Font
Reset the settings