Шануємо рідну мову

Щороку 9 листопада в нашій країні відзначають День української писемності та мови. Народна мудрість стверджує: скільки знаєш мов, стільки разів ти людина, але без рідного слова ніхто не здатен повноцінно почувати себе частиною власного народу, його історії та культури. «Мова – це душа народу, а народ без мови – не народ», – говорив Володимир Сосюра. З гідністю і шаною ми усвідомлюємо велику вагу рідного слова й особисту відповідальність за нього перед минулим, сьогоденням і майбутнім, тому наполегливо опановуємо українську мову.


Учні 9-А та 9-Б класів долучилися до написання Радіодиктанту національної єдності. Це не стільки перевірка грамотності, як ознака єднання всього народу навколо української мови, державної мови нашої країни. Учні 8-В класу з учителькою Мариною Сірою провели цікаву гру «Битва поколінь», присвячену цій даті. Школярі 7-А класу взяли участь у вікторині «Рідна мова – життя основа», яку підготувала Наталія Колісніченко. Перемогу в ній здобула Марія В’юницька, але приємні емоції, сувеніри, гарні оцінки отримали всі школярі.


Отож, бажаємо нашим співвітчизникам утверджувати рідну мову, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням між поколіннями, возвеличував Україну й українців.

Поділитися:
Accessibility menu
Contrast settings
Rozmiar czcionki
Letter spacing
Line height
Obrazki
Font
Reset the settings