Міжнародний день толерантності

Уже понад 25 років світ відзначає Міжнародний день толерантності, що урочисто був проголошений «Декларацією принципів толерантності», затвердженою у 1995 році на 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО.


Сам термін «толерантність» виник у минулому тисячолітті. Сучасне поняття толерантності багато в чому пов’язане з діяльністю філософів XVI-XVII сторіччя.


Найважливішим результатом роздумів філософів того часу було визнання толерантності загальною цінністю і компонентом миру й розуміння між релігіями, народами і різними соціальними групами.


Сьогодні це слово пов’язане з повагою, милосердям, співчуттям.


Учні 8-Б класу (кл. керівник Людмила Середенко) на годині спілкування продовжили обговорювати тему толерантності. Здобувачі освіти підготували матеріал про те, як виховувати в собі ці почуття.


Підсумком заходу була різнокольорова «квітка толерантності», яку вони виготовили.


Учні 6-А класу на онлайн-уроці з української мови познайомилися з історією виникнення цього дня та обговорили правила толерантного ставлення.


Варто зрозуміти, що наше майбутнє залежить тільки від нас та нашого вибору. Тож у ці дні, як ніколи, ми повинні толерантно ставитися до вибору інших.


Будьмо толерантними та прямуймо до нашої Перемоги!

Поділитися:
Accessibility menu
Contrast settings
Rozmiar czcionki
Letter spacing
Line height
Obrazki
Font
Reset the settings