До поліції – на екскурсію!

Нові враження, емоції, знання та роздуми щодо майбутнього - це основна мета, з якою 27 травня завітали учні 8-Б класу ліцею до Лубенського районного відділу поліції на чолі з класним керівником Людмилою Середенко та соціальним педагогом Тетяною Булах. Екскурсію провела інспекторка з комунікації Лубенського районного відділу поліції Юлія Кваша. Школярі побачили роботу оперативного чергового, співробітників розшуку та слідчих, а ще тих, хто цілодобово забезпечує спокій мешканців міста та району. Також восьмикласники ознайомились з вимогами до фізичної підготовки правоохоронців, особливостями щодо вступу, змогли приміряти спецзасоби, які допомагають поліцейським в їхній службі та сфотографуватись на згадку. Про роботу кінолога Валентина Дернового та собаки Вальтера діти слухали з цікавістю, вони також мали можливість перевірити професійну роботу пса в дії. Крім того, пані Юлія показала дітям майданчик, де стоять автомобілі після аварій та пояснила, що може трапитись, якщо порушувати правила дорожнього руху.

Особливо зацікавила дітей робота спеціаліста-криміналіста, який надав можливість на практиці зняти відбитки пальців.У ході екскурсії інспектор поліції, перш за все, провела бесіду щодо дотримання учнями дисципліни на уроках, своєчасного і належного відвідування освітнього закладу та недопущення вчинення правопорушень. Особливу увагу пані Юлія звернула на правила поведінки під час літніх канікул, покарання за вживання спиртних напоїв та паління.

Учні 8-Б класу подякували Юлії Кваші за змістовну та дуже цікаву зустріч, можливість побачити будні Лубенського районного відділу поліції.

Проведення подібних екскурсій - надзвичайно позитивна та корисна практика, яку необхідно продовжувати і надалі, адже такі заходи розвивають почуття особистої відповідальності, формують рівень довіри дітей до працівників поліції.

Поділитися:
Accessibility menu
Contrast settings
Rozmiar czcionki
Letter spacing
Line height
Obrazki
Font
Reset the settings